Costache Cristina Elena

Psiholog clinician, Psihoterapeut specializat in
terapie cognitiv-comportamentala

Folosesc terapia cognitiv - comportamentală care combină elementele terapiei cognitive cu terapia comportamentală, ideea de bază fiind că nu situația în sine este problema noastră, ci interpretarea și percepția pe care o acordăm acesteia.

Acordarea cognitiv - comportamentală este orientată spre probleme și vizează atenuarea simtomatologiei patologice, ceea ce duce la o ameliorare a funcționării comportamentale sau la o remisie totală a unor tulburări psihice.

Psihoterapia individuală este un tratament eficient pentru multe tipuri de probleme de sănătate mintală, emoțională și comportamentală. Dar, poate fi benefica si persoanelor care se confruntă cu o serie de evenimente dificile de viață sau care ar dori să dezvolte abilitati personale mai sănătoase, strategii mai eficiente si funcționale de a face fata situatiilor cu care se confrunta.

Psihoterapia individuala isi propune sa ajute persoana sa identifice, emotiile, gandurile sau comportamentele disfunctionale care stau la baza actiunilor, folosind o varietate de tehnici de tratament. In timpul terapiei, psihoterapeutul poate recurge la o serie de tehnici si stategii pentru a ajuta pacientul sa identifice si sa modifice strategiile disfunctionale prin care face fata situatiilor, sau modul in care le interpreteaza.

De ce sa alegi psihoterapia individuala?

  1. Cadru de alianta sigur si confidential.
  2. Psihoterapie personalizata in functie de nevoile pacientului.
  3. Interactiune unu-la-unu.
  4. Imbunatatirea abilitatiilor de comunicare si dezvaluire intr-un ritm confortabil pentru pacient.

 

Beneficiile

Primul pas spre vindecare este constientizarea. Psihoterapia este un proces voluntar care ajuta la identificarea, acceptare si schimbarea unor strategii dezadaptative  prin care facem fata situatiilor din viata de zi cu zi. Aceste procese au fost invatate de-a lungul dezvoltarii noastre prin repetitie si asociere. Dar orice invat are si dezvat, asa ca unul dintre cele mai importante beneficii este:

  • Schimbarea unor obiceiuri care iti fac rau cu altele mai putin nocive atat pentru tine cat si pentru societate.
  • Identificarea stategiilor disfunctionale prin care faci fata situatiilor.
  • Imbunatatirea sanatatii mintale.
  • Gasirea unor solutii potivite la problemele cu care teconfruntii.
  • Vindecarea traumelor si a blocajelor.
  • Cresterea stimei de sine.
  • Vindecarea leziunilor emotionale care duc la psihopatologie.

Psihoterapia de cuplu este benefica in exporarea cauzelor fundamentele ale confictului in cuplu. Acest tip de terapie se concentrata pe imbunatatirea abilitatilor de comunicare, atsfel incat relatia sa se vindece si sa creasca.

Iubim in felul in care am fost invatati sa iubim. Orice persoana care intra in viata noastra vine cu o serie de probleme perpetue.In iubire se regaseste tot ce-i uman, deci imperfect.Sa iubesti inseamna sa privesti cu toata atentia si sa vezi lucruri pe care altii nu le pot vedea.

 

Impactul pe care il au primii ani dicteaza traseul relational al unui om pe parcursul vietii lui.Se contureaza pe baza acestor prime experiente o serie de tipare psihologice implicite.

A fi prezent cu adevarat ne simplifica recunoasterea si respectarea individualitatii si unicitatii celui iubit.Cand se iveste o cearta cu partenerul, reusim astfel sa nu intram in starea de pilot automat si ii oferim suficient spatiu psihologic incat sa-l vedem Ne permite sa renuntam la armele psihologice si sa observam cu atentie ceea ce traim

E dificil uneori sa-ti intelegi propriile trairi in relatie, sa-ti controlezi  reactiile si sa-ti exprimi propriile pareri fara sa atragi consecinte negative, dar mai ales atunci cand trebuie sa-i intelegi partenerului  nevoile.

Psihoterapia de familie, este un tratament conceput pentru a ajuta membrii familiei să construiască relații mai puternice, să îmbunătățească comunicarea și să gestioneze conflictele din cadru familial. În cadrul acestei psihoterapii membrii familiei vor învăța să rezolve conflictele, să schimbe dinamica, să-și împărtășească gândurile și nevoile.  

Dezvoltarea personală implică ghidarea în a accesa propriile resurse, a identifica ce îți dorești și unde te afli în parcursul către îndeplinirea obiectivelor tale personale.
Așadar dezvoltarea personală se concentreza pe îmbunătățirea aspectelor vieții personale și sănătății psihice prin diverse metode sau practici care sunt folosite în cadrul ședințelor.

Evaluarea psihologică este un proces de testare și screening efectuat de un psiholog clinician, în cadrul căruia pe baza interviului clinic se aplică o serie de chestionare pentru a evalua sănătatea mentală a pacientului.

Psihoterapia online implică sesiuni de psihoterapie la distanță, prin intermediul tehnologiei digitale. Aceasta este utilizată în mai multe situații precum ar fi, distanțe mari, lipsa transportului, timpul limitat și lista poate continua. Studiile demonstreză că psihoterapia online poate fi la fel de eficientă ca cea tradițională.

Programează o ședință

Te invit să mă contactezi pentru a programa o ședintă și a începe procesul de vindecare și dezvoltare personală.

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.

psiholog cluj
Cristina Costache

Adresa cabinet: Cluj-Napoca - România
Str. Constantin Brancusi, nr.2, bl 3B. sc.2, ap 7
Email: costache_cristina10@yahoo.com
Telefon: 0751095812